Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Dubbele rekening voor de oldtimereigenaar

Bent u in het bezit van een oldtimer en kunt u gebruikmaken van de overgangsregeling maar heeft u daar bewust vanaf gezien, dan heeft u mogelijk twee keer een rekening motorrijtuigenbelasting ontvangen over een deel van het eerste tijdvak in 2016. De Belastingdienst heeft per abuis in een aantal gevallen een dubbele rekening verstuurd.


Veranderingen voor uw auto op komst!

Van vier naar twee bijtellingspercentages voor de auto van de zaak, paal en perk aan de 60-maandentermijn, een stapsgewijze vermindering van de BPM voor de meeste auto’s en een verlaging van de motorrijtuigenbelasting. Dit zijn in een notendop de belangrijkste wijzigingen die het kabinet voorstelt in de autobelastingen voor de periode 2017-2020.


Bezwaar tegen btw privégebruik auto niet opnieuw nodig

Heeft u in het verleden bezwaar gemaakt tegen de aangegeven btw over het privégebruik van de auto, dan is opnieuw bezwaar maken voor 2015 niet nodig.


Boete voor personeel inlenen?

Als u weleens personeel inleent voor uw onderneming loopt u het risico op hoge boetes.


Afdrachtvermindering onderwijs ook bij deelkwalificaties

De Belastingdienst is onlangs in het ongelijk gesteld in een belangrijke zaak over de afdrachtvermindering onderwijs. Deze afdrachtvermindering is namelijk ook van toepassing bij deelkwalificaties, terwijl de Belastingdienst hierover een ander standpunt hanteerde.


Meer invloed ondernemingsraad op pensioenregeling

De ondernemingsraad (OR) krijgt in de toekomst meer invloed op de pensioenregeling van werknemers. Hiervoor is onlangs een wetsvoorstel ingediend. Het is de bedoeling dat de OR in de toekomst het recht krijgt om wel of niet akkoord te gaan met een wijziging van een pensioenregeling.


Afschaffing VAR opnieuw uitgesteld?

De afschaffing van de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) wordt mogelijk uitgesteld. Per 1 april 2016 zou de VAR worden vervangen door een nieuw stelsel van model- en voorbeeldovereenkomsten, maar die ingangsdatum staat wellicht op losse schroeven, nu de Eerste Kamer pas in februari gaat stemmen over het Wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA).


Regels verzekeringsplicht dga

De regeling aanwijzing dga geeft regels wanneer een dga wel of niet verzekerd is voor de werknemersverzekeringen. Deze regeling is vanaf 1 januari 2016 op een aantal punten gewijzigd.


Doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd aantrekkelijker

Vanaf 1 januari 2016 is het voor werkgevers aantrekkelijker om een AOW-gerechtigde werknemer in dienst te houden of te nemen.


Extra microkredieten voor starters en mkb

Het jaar 2016 is goed begonnen voor ondernemers die op zoek zijn naar kredietmogelijkheden. De Europese Investeringsbank heeft namelijk – na een garantstelling van het Ministerie van Economische Zaken – € 100 miljoen uitgeleend aan Qredits Microfinanciering Nederland.


Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al meer dan 25 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2024 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.